אז… איך מבשלים לשניים במטבח של שלושה מטרים רבועים?

סטודנטית רעבה לבלשנות חישובית עם אסיה-פיליות ברמה בינונית ומטבח קטן מאוד, גרה עם מדיח כלים חתיך.

קצת עצוב להציג את קלישאת "הסתובבתי לסבתא בין הרגליים במטבח מגיל שלוש", אבל זה נכון. עד היום אני מכינה את פודינג התפוזים שלה בכל שנה באזכרה. אני אוהבת אוכל תאילנדי, יפני וסיני, ואני אוהבת לאפות קינוחים ולחם. אני לא אוהבת זיתים, אניס לסוגיו וקטניות. אני לא שומרת כשרות. בקונדיטוריה נצמדת לספרי בישול (בדרך כלל), ב"אוכל" מאלתרת הרבה. אשתדל מדי פעם לדווח על ספרי הבישול שאני משתמשת בהם והאם המתכונים יצאו מספקים, שלא לדבר על מסעדות וכו'. הפעם מתכון מאולתר, ופשוט במיוחד. מצטערת על חוסר התמונה.

סנדוויץ' חביתה אולטמטיבי

מוקדש לאבא, שתמיד עושה סנדוויצ'ים ממש ממש שווים.

למנה אחת:

לחמנייה (רצוי קלועה עם שומשום) או שתי פרוסות לחם

פרוסת גבינה צהובה קרועה לחתיכות קטנות (אפשר גוש חלב, רצוי קשקבל או מוצרלה. לפרוס חתיכה של בערך חצי סנטימטר ולקצוץ אותה קטן כמו ירק בסלט)

ביצה אחת, או שתיים אם אוהבים חביתה עבה

טבסקו (סוד החביתה האולטימטיבית!)

שמן לטיגון (זית טעים, אבל נחשב לא בריא כל כך לטיגון)

חצי עגבנייה, פרוסה דק

מלח ופלפל שחור

ממרח/ים שאוהבים. אני אוהבת מיונז, אבל אפשר גם פסטו, טפנד (*מחווירה בזעזוע*), ממרח עגבניות מיובשות (למישהו בכלל יש כזה בבית?) ו/או סלט חצילים קלויים. תחשבו משהו שהולך עם הנמס-מלוח של הגבינה, שהולכת להיות נותנת טעם עיקרית כאן.

הכנה:

חותכים את הלחמנייה לרוחב, ואם יש טוסטר אובן אז מכניסים אותה פנימה לשתי דקות עם החלק ה"לבן" כלפי מעלה, עד שהוא מזהיב ממש קצת.

בינתיים, מערבבים בקערה את הביצה/ביצים, הגבינה הקצוצה, כמה טיפות טבסקו (אני אוהבת לפחות חצי כפית, אבל אני לבנטינית בנפשי גם אם לא במוצאי אז ראו, הוזהרתם), ניעור מלח וניעור פלפל. מחממים מחבת קטן עם כפית שמן בערך.

כנראה שהלחמנייה כבר הזהיבה בטוסטר-אובן, אז כדאי להוציא אותה, למרוח אותה במיונז (אני שמה על המיונז עוד טבסקו) ולסדר עליו את העגבנייה.

וגם המחבת חם! הוריי! שופכים את כל תערובת הביצים למחבת, ומטגנים על חום בינוני. ספויילר: הולכים להכין חביתה. כך שאם אתם יודעים להכין חביתה, אפשר לדלג לסוף. בכל מקרה, בגלל הגבינה ייקח לתערובת קצת יותר זמן להתעבות אבל בסופו של דבר השוליים ייראו לבנבנים-צהובים והנוזל על החלק העליון של הביצה ייראה יציב יחסית. זה הזמן להפוך. אפשר להחליק לצלחת ואז להפוך את התוכן שלה לתוך המחבת ואפשר פשוט עם תרווד. רואים את הנקודות השחומות של הגבינה הנמסה? סופרים עד שלושים לאט ואפשר להוציא.

אז… לחמנייה קריספית, ממרח ארומטי, חביתה גבינתית ועגבנייה (יש לקוות) טרייה. אם יש חסה, מומלץ להתפרע על עצמכם. מומלץ גם לחצות את הלחמנייה לחצי. זה נותן תחושה שיש יותר. בתאבון.

מודעות פרסומת

אני רק רוצה לומר ש...

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s