מה זה זאפטיג?
זאפטיג ביידיש פירושו "שמנמן" (מגרמנית), אבל הפירוש הרווח הוא "שמנמן באורח מחמיא" או כזה שעוטה היטב את משמניו. אפשר לומר שזו הגרסה האשכנזית לBootylicious.
ומי את?
קוראים לי אור. אני כרגע סטודנטית רעבה מדרום הארץ שאוהבת לבשל, לאכול ולכתוב על זה. אני גרה עם בנזוגי החכם והחתיך (שגם שוטף את הכלים), ולומדת בלשנות ומדעי המחשב. למדתי קונדיטוריה באופן מקצועי ב"אסטלה" בגבעת שמואל, אבל אני מחכה עם ההחלטות המקצועיות עד אחרי שיהיה לי תואר ראשון. בנוסף לבישול, אני אוהבת גם אוהבת מדע בדיוני ופנטזיה, אנימציה יפנית, לקים לציפורניים בצבעים צעקניים וללכת לקולנוע. מאכלים שאני אוהבת במיוחד: בצק עוגיות, מוס שוקולד לבן, כנפי עוף ברוטב חריף, סושי. מאכלים שאני לא אוהבת: קטניות, זיתים, אניס ונגזרותיו, סלרי.
המתכון נשמע מהמם, אבל אני צמחונית/טבעונית/אלרגית לכוסברה. מה עושים?
אני משתדלת לכתוב וריאציות על כל מתכון שאני מפרסמת, במיוחד בגלל שאני מוקפת בטבעונים או סתם אנשים שלא אוכלים חריף. בכל מקרה, אתם מוזמנים לשאול על וריאציות למתכונים ספציפיים בתגובות ואני אשתדל לענות.
למה את כל כך חופרת?
רוב המתכונים בבלוג ארוכים. זאת כיוון שאני דוגלת בשיטה שמסבירה למה חשוב לעשות כל שלב במתכון כמו שכתוב. למשל, השפים הפלצנים יגידו לכם ללוש את בצק הפאי כמה שפחות, אבל לא יגידו לכם שכדאי לעשות את זה כי במהלך הלישה, ומהרגע שמוסיפים מים לבצק, מתפתחת רשת הגלוטן שבקמח (מה ש"כולא" את האוויר כשמכינים מאפי שמרים למשל). היא עושה את הבצק פחות פריך ומתפורר. הלישה המינימלית (והעובדה שבכלל כדאי להכין בצק פריך במעבד מזון) היא כדי להימנע מ"עידוד" הרשת. אם מייגע לכם, בסוף הפוסטים יש גרסה ספרטנית של המתכון.
הכנתי מתכון והמטבח שלי התפוצץ!
כנראה שאם שוכחים את הגז פתוח, עדיף להימנע מעישון. בכל מקרה, אתם מוזמנים לדווח על זה בתגובות. וברצינות: אם מתכון כלשהו לא הצליח, אפשר לנסות לשחזר ביחד את תהליך ההכנה ולראות מה הייתה הבעייה. Troubleshooting is what we do.
מאיפה הבאת את הקאפקייק בכותרת?
כותרת הבלוג נעשתה באמצעות האתר BannerFan ואז נערכה עוד קצת בצייר (למשל, כדי להוסיף את הקאפקייק. שגם ציירתי בצייר, כמובן). הרקע המהמם(!!!11) נתרם באדיבות ע"י האמנית smallx2, שמציירת דברים חמודים עד אין קץ, ומוצג באישור, כמובן.
האם יש לך מדיניות תגובות?
נא לא לפרסם לינקים לדברים רנדומליים ולא קשורים בתגובות, אפילו אם כתבתם תגובה שאינה ספאמית באופן מוחלט. אתם יכולים לקשר לעמוד הבית שלכם/הבלוג שלכם/עמוד הפייסבוק של הכלב שלכם בתווית פרטי המשתמש "אתר אישי" שמופיעה כשאתם רוצים להוסיף תגובה (התיבה האחרונה, ממש מתחת לניקניים לאי מייל), וזה מספיק. לינקים לדיון בנושא הפוסט זה סבבה. רק קחו בחשבון שאני לא טיפשה (מאוד), וכנראה שאבחין כשאתם מנסים לדחוף פרסום לבלוג. תגובות "היכנסו לוואטאבר שלי" שאינן מצורת אזכור האתר האישי באופן המוזכר לעיל – תמחקנה(!).
היי אור, נעים להכיר ולהגיע לבלוג שלך :)
כיף לגלות את הבלוג שלך! אנחנו חולקים די הרבה אהבות לאוכל אז אני אשמח לעקוב :)
וברצינות, את צריכה לעשות משהו עם הקטע של הסלרי.
אני עושה משהו עם הקטע של הסלרי: נמנעת ממנו.
את נפלאה. אני ממש משועשעת מהכתיבה שלך, והמתכונים נהדרים.
גם אני אוהבת לבשל, ויש לי בן זוג שמבשל גם הוא מדהים, והוואי שהיתה לי הסבלנות וההתמדה לכתוב בלוג כזה:-)
המשיכי בכתיבה, את פשוט נפלאה!
מדהימה. נהניתי מאוד לקרוא אותך. אעעקוב אחרייך. גם לי יש בלוג של מתכונים בתפוז.
ממש נחמד כאן, אני בטוחה שאשוב לבקר!
את מוזמנת. יש הרבה מקום.
איזה בלוג מגניב. עלעלתי עכשיו ואעלעל בעתיד (יש מילה כזאת? "אעלעל"? באיזה בניין זה? הממ…)
אעלעל-עלעלתי-עלעל-פיעל, כמדומני.
הבלוג נראה מעולה, ואת זה אומר אחד שלא ממש מתעניין בקולינריה.
אשמח אם תיצרי איתי קשר במייל – or_412@walla.com :)
מצחיק: Zaftig's הוא שמו של בית קפה\מעדנייה יידי נהדר בקולידג׳ קורנר בברוקליין, מסצ׳וסטס. אנחנו חיים בבוסטון, ואל הבלוג החמוד שלך הגעתי כשחיפשתי בגוגל את שעות הפתיחה שלו…
ישר כוח!
נדמה לי שידעתי את זה כבר, כי חיפשתי את השם בגוגל כדי לראות דירוג תוצאות פעם. האמת היא שמאוד התבאסתי על זה, כי תמיד ידעתי שאם אני אפתח בית קפה אני אקרא לו ככה, ועכשיו השם תפוס, לפחות בצפון אמריקה (לפחות הדומיין ב-co.il הוא שלי…)
אה, והנה האתר שלהם, אם זה מסקרן אותך
http://www.zaftigs.com/aboutus.html
איזה הפתעה נעימה! אהבתי , אהבתי! מתכונים, כתיבה, הסברים, אני עקרת בית שמשוגעת על המטבח, דוסית ליברלית, הבנתי את הקטע עם פסח, גם אני לא אוהבת אובססיה, ההלכה לא מחייבת התחרפנות, זה בהתנדבות. לי יש טראומה מבית אמא, שם היינו עד החג מקרצפים כל מקום, ובחג מקלפים פירות וירקות עד צאת הנשמה.
אצלי, לא! זאפטיג, זה נוטף שומן במובן העסיסי, בעלי, ממקור ייקי וגליציאני, היה מחמיא לי על מאפה, בתחילת נישואינו: "יש לזה טעם מאוד משמין", נעלבתי כהוגן, הסביר לי שבבית הוריו זו מחמאה, ממרחק השנים, אני יודעת שזה היה אמיתי, הבדלי תרבות!
הי אור, אני באמת לא רוצה לקלקל לך שום דבר אבל רק לאמר לך שראשית זה נקרא ונכתב SAFTIG בS ולא Z ושנית פרושו עסיסי ולא שמנמן כדברייך, לפחות הפרוש מגרמנית הוא עסיסי (ואני מניחה שגם ביידיש זה ככה). זה באשר לעובדות. מאחת שחיה כבר כמה וכמה וכמה שנים טובות מאוד בגרמניה וקצת יודעת את השפה…